top of page

MULTIFUNKTIONELLT VATTEN MED BIPOLLEN

Detta är en världsunik produkt genom den nya kategorin Active Water vilket är en helt kalorifri och naturlig vattendryck med fermenterat bipollen från svenska honungsbin blandat i ett norrländskt högkvalitetsvatten..

Detta ger en funktionellt, helt kalorifri dryck med ovanligt många naturliga näringsämnen i en och samma flaska med s.k. Clean Label etikett utan socker, artificiella tillsatser eller E-nummermärkningar.

Bara vatten, rent bipollen och naturliga aromer med sina svenska ursprung, tillverkat i Sverige.

Ett gott funktionellt vatten med världens största och äldsta samling av massor av naturliga mjölksyrabakterier som naturen själv har skapat.

Energi från den svenska naturen och allt detta är helt naturligt!

Processen bakom framställningen är en ny världsunik svenskt patent som delvis går ut på att frigöra skalet från bipollen och av själva bipollen fermentera och utvinna ett helt naturligt extrakt.

Detta är just H13 Microbiome® som i princip är 13 stycken mjölksyrebakterier från svenska honungsbin som två forskare från Medicinska Fakulteten vid Lunds universitet har funnit hos bin.

Bakom upptäckten och patenten på de 13 bakterierna ligger över 18 års forskning och många avhandlingar som stärker de goda egenskaperna och det välbefinnande dessa kan skapa i kroppen.

52 Active Water har en global exklusivitet att i drycker använda fermenterat bipollen, som är en skyddad patentlösning (H13 Microbiome®).

Bipollen blandas med aromer som är helt naturliga och ett utsökt bra vatten med kvalitativa vattenvärden som finns naturligt i vattnet, vilket också är en annan viktig del som smakbärare i drycken för att hålla en fräsch och hög smakupplevelse.

Vattnet kommer ursprungligen från Ljungdalen i de jämtländska fjällen och det rinner nedströms älven Ljungan och dräneras genom de mineralrika sandbankarna i älvens dalgångar. Där filtreras det på ett naturligt sätt i dess olika sediment innan det når ner till de underjordiska ”sjöar” under Ljungan som fungerar som naturens egen reservoar och pumpas upp i Njurunda och VASA Bryggeri för att beredas med bipollenet.

Kategorin utgör en helt naturlig kombination av energidryck och funktionsvatten utan onödiga tillsatser och vare sig tillsatt socker eller artificiellt sötningsmedel.

Den sötning som behövs utvinns på naturligt sätt ifrån bipollen och ger vattnet en harmonisk sötma.

Det är ett hälsosammare alternativ till många andra sötade och artificiella drycker som finns och i stället ett innehåll av näringsämnen från naturen.

Produkten är inte allergen och målet är att ta fram en produkt som rätt och riktigt kan påtala en så ”ren” innehållsdeklaration som möjligt s.k. Clean Label utan E-nummerbaserade tillsatser eller andra artificiella insatsvaror.

52 Active Water kan drickas när som. Som en törstsläckare, till maten, under träning eller helt enkelt när det passar och törst och lust faller på.

En flaska 52 Active Water innehåller bland annat 1 Miljard goda mjölksyrabakterier.

Utöver välgörande mjölksyrebakterier utvinns många andra naturliga näringsämnen från bipollen.

Just 52 Active Water innehåller 52 aktiva näringsämnen, men det bästa av allt är att den kan innehålla upp till 250 näringsämnen per 50 centilitersflaska. Det beror helt och hållet på vilka blommor bina har polletterat.

Några av de 52 näringsämnen som deklareras per flaska är helt naturliga och kommer just från bipollen och består av:

 • Vitaminer (Bland annat B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, A, C, D, E, K, Biotin)

 • Mineraler (Järn, Kalcium, Magnesium, Zink, Selen, Koppar, Kalium, Fosfor, Magan, Krom, Sulfur)

 • Aminosyror (Bland annat Alanin, Glycin, Asparaginsyra, Glutaminsyra, Prolin, Serin, Arginin, Cystein, Lysin, Leucin, Valin, Isoleucin, Tryptofan, Metoinin, Fenylalanin, Treonin)

 • Enzymer (Amylas, Proteaser, Lipaser, Cellulas, Katalas)

VAD ÄR BIPOLLEN?

Bipollen har på senare tid blivit alltmer vanligt och uppskattat som daglig hälsokost.

Ett helt naturligt sätt att ta tillvara naturens fantastiska näringskällor.

Bipollen, eller pollengranulat som det även kallas, är nämligen fulla av vitaminer, mineraler och enzymer”.

Bipollen är mycket näringstätt och anses av många frälsta användare vara ett superlivsmedel av rang, och något av naturens mest kompletta råvara.

Ungefär 35 % av bipollen består av proteiner, och är således mer rikt på protein än nötkött sett till 100 gram råvara.

Utöver det innehåller det även flera av de enzymer och coenzymer som kroppen behöver, samt en högre koncentration av vitaminer och mineraler än frukt och grönt.

Bland annat är det rikt på B-vitaminer, järn och zink.

Bipollen har även börjat studeras för sitt innehåll av antibakteriella ämnen, som kan vara intressant för vårt immunsystem.

Flera förespråkare menar att det kan hjälpa till i kampen mot resistenta bakterier.

Pollengranulat, som i dagligt tal brukar kallas bipollen, är de klumpar av växtpollen som bin för med sig på sina bakben.

Pollen innehåller nämligen de näringsämnen som bin behöver och vill åt. När dessa mikroskopiska pollen klumpas samman med nektar, bildas bipollen.

 • Vitaminer (Bland annat B1, B2, B3, B5, B6, B9, B12, A, C, D, E, K, Biotin)

 • Mineraler (Järn, Kalcium, Magnesium, Zink, Selen, Koppar, Kalium, Fosfor, Magan, Krom, Sulfur)

 • Aminosyror (Bland annat Alanin, Glycin, Asparaginsyra, Glutaminsyra, Prolin, Serin, Arginin, Cystein, Lysin, Leucin, Valin, Isoleucin, Tryptofan, Metoinin, Fenylalanin, Treonin)

 • Enzymer (Amylas, Proteaser, Lipaser, Cellulas, Katalas)

VAD ÄR MICROBIOME® ?

H13mikrobiomet är en grupp av 13 sorters samarbetande mjölksyrabakteriearter som var den okända essensen av den antika folkmedicinen honung.

De 13 patenterade mjölksyrabakterier som härstammar från honungsbin och som ingår i H13 mikrobiomet är:

 • ​9 Laktobaciller; L. kunkeei Fhon2, L. apinorum Fhon13, L. mellifer Bin4, L. mellis Hon2, L. melliventris Hma8, L. kimbladii Hma2, L. helsingborgensis Bma5 , L. kullabergensis Biut2 och L. apis Hma11.

 • 4 Bifidobakterier; B. coryneforme Bma6, B. asteroides Bin2, Hma3 och Bin7.

 • Efter fermenteringen ger honungen på ett naturligt sätt utan tillsatser en något nötig, god och lätt sötma i den funktionella drycken, vilket inte är ett tillsatt socker eller sötningsmedel utan som finns helt naturligt i bipollenextraktet

 • Flaskorna innehåller naturliga fibrer och näringsämnen från honung och bipollen, vilka ger bakterierna näring (prebiotika) och skydd.

 • Bipollen är rikt på antioxidanter, vilket främjar allmänna hälsa.

 • Det är binas mjölksyrabakterier som ger folkmedicinen, honung dess ursprungliga verkan. Mjölksyrabakterierna odlas upp på deras naturliga näringsämnen som de är vana vid, vilket gör dem maximalt starka. De tillsätts sedan tillsammans, levande och aktiva i H13mikrobiomet.

 • Det finns många avhandlingar, inte minst från forskargruppen på Medicinska Fakulteten vid Lunds Universitet om bipollenets positiva egenskaper och hälsoeffekt på människokroppen.

SVENSK FORSKNING OCH PATENT FRÅN SVERIGE

 • Grundat på 18 års svensk forskning i forskarteamet, Honungsgruppen på Medicinska Fakulteten vid Lunds Universitet.

 • Forskarupptäckten avslöjade varför honung har fungerat som folkmedicin.

 • H13mikrobiomet har ett världspatentskydd (H13 Microbiome®) och finns i vissa funktionella livsmedel och 52 Active Water samt även i vissa veterinärrelaterade specialprodukter.

 • Vissa i forskargruppen har startat informationssiten Drhonung.se samt bildat biotechbolaget ConCellaes AB som äger patentet och för att just utveckla H13 Microbiome®.

 • Dessa 13 samarbetande mjölksyrabakterier (H13 Microbiome®) kan bara hittas i produkter med godkännande från ConCellaes AB får användas i funktionella livsmedel och globalt exklusivt i dryck för 52 Active Water.

 • Honungsbinas mjölksyrabakterier motverkar sjukdomsbakterier hos människor, djur och honungsbin.

 • Därför är dessa mjölksyrabakterier patentskyddade av ConCellaes AB.

 • I biets naturliga tillstånd används samtliga bakteriesorter för att skydda både biet och dess honungsproduktion.

 • 13 samarbetande och patenterade mjölksyrabakteriesorter (H13microbiome®).

 • Bipollen har den äldsta konsumtionshistoriken i världen.

​Alejandra Vásquez är doktor i livsmedelsteknologi och leder forskargruppen vid Lunds Universitet tillsammans med Tobias Olofsson. Hon har 23 års erfarenhet inom funktionella livsmedel, tillämpad mikrobiologi, bioteknologi och bakteriologi med fokus på probiotika och mjölksyrabakterier och med tillämpningar samt arbete med innovationer, företagande och patenttagning. Hon och Tobias har också grundat, Doktor Honung för dess H13-produkter, H13 Microbiome® samt biotech-bolaget ConCellae AB.

Tobias Olofsson är doktor i livsmedelsteknologi och har gedigen erfarenhet av produktutveckling inom läkemedels- och livsmedelsföretag samt en mycket bred erfarenhet av att jobba med naturliga mikroorganismer och deras användning och tillämpningar inom industrin.

Just nu spelas: 'Bee FiftyTwo'Papa Dee
00:00 / 00:45
bottom of page