top of page

VASA BRYGGERI SÄTTER SUNDSVALL PÅ VÄRLDSKARTAN MED EXPORT AV SUNDSVALLS ÖL TILL KINA

Företaget Origreen har skrivit avtal med VASA Bryggeri i Njurunda utanför Sundsvall om att exportera stora volymer med Sundsvalls Öl till den kinesiska marknaden. Detta är en del i ledet att utveckla nya produkter för utländska marknader så som Kina, men även för andra länder över tid. I en förlängning kan även den klassiska läskedrycken Portello samt den traditionella julmusten exporteras till Kina genom detta samarbete.

- Vi är mycket glada över att våra produkter uppmärksammas inte bara på hemmaplan utan även utomlands. Det här visar att svenska kvalitetsprodukter har ett stort värde på den internationella marknaden, säger företagets VD och delägare Niclas Nilsson.

- Vi håller även på att utveckla en variant av vårt varumärke ”Rent Norrländskt Vatt’n” med naturliga aromer och smaker av blåbär och björksav. Detta specifikt för den kinesiska marknaden, förklarar Niclas.

Företaget Origreen förmedlar alla typer av livsmedel från Europa. Inom öl-kategorin har det mest handlat om framförallt spanskt och tyskt öl, men nu på senare tid så har öl från Skandinavien allt mer efterfrågats. Detta har lett till samarbetet mellan VASA Bryggeri och Origreen. Avtalet omfattar ett minimum av 60 containers med cirka 2 miljoner buteljer av Sundsvalls Öl per år i fem år. Sundsvalls Öl är en ekologisk ljus lageröl i internationell stil, vilken uppskattas i många delar av världen oavsett nationalitet.

- När de kinesiska gränserna väl öppnar upp igen efter nedstängning så finns ett stort behov i Kina av produkter från andra länder. Allt ifrån fisk till spannmål och öl, förklarar Jaffe Wu hos företaget Origreen.

- När vi i somras visade och presenterade Sundsvalls Öl i Kina för en av våra kunder så blev intresset mycket stort bland flera andra, säger Chao Liu, huvudägare av Origreen.

- Det här är inte bara ett intressant volymtillskott för VASA Bryggeri. Det är intressant för hela regionen eftersom en del av syftet med detta är att sätta Norrland och framförallt Sundsvall på världskartan, säger Niclas Nilsson.

Presskontakt:
Niclas Nilsson, VD
niclas.nilsson@vasabryggeri.se
Växel: 060-17 11 00

 

bottom of page